Pluspunt

Pluspunt is een expertisecentrum voor senioren en participatie. Ons doel is deelname van senioren aan de samenleving te stimuleren. Pluspunt geeft advies, ontwikkelt projecten en methodieken en organiseert trainingen en cursussen.

In Rotterdam zijn we al bijna twintig jaar actief en afhankelijk van onze opdrachtgevers werken we ook elders in het land.

In onze projecten gaan we altijd uit van 'voor en door senioren'. Volgens onze optiek hebben senioren de samenleving veel te bieden, daarom maken we in onze projecten graag gebruik van hun expertise en talenten.
We trainen onze vrijwilligers en begeleiden hen bij het zelf actief worden in de samenleving of bij het stimuleren van anderen hierin.
Missie

Pluspunt wil de participatie van senioren in de samenleving stimuleren. Dit doen we door gebruik te maken van de talenten en ervaring van de senioren zelf. De projecten van Pluspunt zijn 'voor en door senioren', want senioren hebben de samenleving veel te bieden.

Door ons werkterrein in Rotterdam hebben we veel ervaring opgedaan in projecten met senioren in de multiculturele samenleving. Pluspunt is innovatief en heeft oog voor maatschappelijke trends die we omzetten in een inspirerend seniorenbeleid.