terug naar nieuwsoverzicht

Hillegersberg-Schiebroekse vrijwilliger van het jaar bekend

geplaatst op 27-04-12

ROTTERDAM - Op zaterdag 21 april is in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek de Vrijwilligersprijs 2011 toegekend aan mevrouw J. Bos en de heer D. van Lente van de buurttuin Hillegersberg.


Bewoners, vrijwilligersorganisaties en instellingen waren opgeroepen in de lokale media om kandidaten aan te melden voor de prijs “Vrijwilliger van het jaar 2011 of Vrijwilligersgroep 2011". Daarbij moest vermeld worden waarom juist deze persoon of personen de prijs zou verdienen.


Winnaar buurttuin Hillegersberg
De vrijwilligersprijs 2011 werd toegekend aan mevrouw J. Bos en de heer D. van Lente van Buurttuin Hillegersberg omdat de jury erg onder de indruk was van dit ogenschijnlijk eenvoudige initiatief. Door de geweldige inzet van de buurttuin komen kinderen in contact met de natuur, de tuin draagt bij aan duurzaamheid, mensen ontmoeten elkaar en generaties werken samen. Het is een groeizaam pareltje in deze drukke moderne stad.

Andere genomineerden

De andere genomineerden waren de heer Pierweijer als voorzitter van bewonersorganisatie 110-Morgen, mevrouw van Tol als vrijwilliger van de Heijbergschool, de heer van Ditmarsch en mevrouw Koster van de Nagelstudio en de heer en mevrouw Gennissen van Vriendenkring Hillegersberg-Schiebroek.


Belangeloos inzetten
De juryleden waren van mening dat in de deelgemeente nog veel meer mensen zijn die zich inzetten voor hun buurt en medebewoners en onze deelgemeente. Het goed is om te zien dat mensen zich belangeloos voor anderen inzetten, ook al wordt er in deze tijd van economische recessie al veel van mensen gevraagd.


Bron: gemeente Rotterdam.


 

Download rss feed

Definitief einde van inZ
Na ruim vijf jaar komt er in het najaar van 2012 definitief een einde aan inZ als samenwerkingsverband.

Vrijwilligers laten zich ontbijt smaken
Op maandag 25 juni vond in het Rotterdamse stadhuis het jaarlijkse Vrijwilligersontbijt plaats.

Zoektocht naar 50 meest inspirerende vrijwilligers
Nog tot 6 mei kan iedereen een Rotterdammer opgeven door een inspirerend, ontroerend, overtuigend of mooi bericht te schrijven over deze vrijwilliger.